Nytt telefonnummer +79 313 51 63

Sysfinity_eng
Sysfinity Break free from ERP and Connect
Sysfinity_Old ERP Affärssystem vs The New Digital World_swe


Mars 2018 förklarade Microsoft sin inställning och RoadMap för sina så kallande Affärssystem (ERP)

Man gjorde det väldigt enkelt, faktiskt lite ovanligt gällande Microsoft!

Microsoft droppar helt enkelt ERP


Digitala System

→ Microsoft Dynamics 365 Business Applications (lanserades 2016)
→ Microsoft Office Business Center (för små verksamheter, Office tillsammans med affärsapplikationer)

Sysfinity Dynamics 365 and Office 365 in the cloud


 

Microsoft Dynamics 365 Business Application Sysfinity Microsoft Dynamics 365 a Game Changer_Swe


Business Application handlar inte om ERP, däremot är ERP en del av Business Application.

Vi är nu mitt inne i ett stort teknikskifte, det gäller även för Affärssystemen/ERP som nu blir utmanade på allvar av Business Application. Business Application använder ny teknik, men den största förändringen måste komma från företagen själva. Det kräver en affärsstrategi som är integrerad med den Digitala strategin, en förändringsprocess, ett nytt sätt att tänka, ett nytt ”Mindset”.

Sysfinity The New Digital World Microsoft Dynamics 365 Business Application
 

Ett Affärs- och Verksamhetsperspektiv

Dynamics 365 bygger på ett offensivt marknads-perspektiv, hanterar alla företagets affärsmässiga funktioner, det som skapar ett värde för företaget eller organisationen. Dynamics 365 innebär ett nytt sätt att tänka och arbeta med ny teknologi gjort för ”The New Digital World”
En lösning som uppdateras automatiskt, en lösning som enkelt kan utökas eller förändras. Allt görs med automatik, snabbt och enkelt!

 

Helt enkelt att anpassa sig till en värld med snabba och rörliga mål

Det kräver enkelhet och ett nytt ”Mindset”

Dynamics 365 är en del av en större helhet hos Microsoft, byggt för att arbeta tillsammans med övriga Microsofts affärskritiska applikationer. Företagen bör integrera sin affärsplan/strategi med sin Digitala och IT strategi, lösningen kommer att vara ett viktigt och strategiskt verksamhetssystem.
.
Ett Tekniskt perspektiv
.
Dynamics 365, ett service- och komponentbaserat tänk, modulärt byggt med senaste teknologin, på Azure plattformen samverkar/interagerar systemen med allt och alla..Tänk dig en modern mobiltelefon, enkel att installera, föreslår själv nya appar som verkar passa för dina behov, alla appar fungerar automatisk tillsammans. Ungefär samma princip för Dynamics 365 Business Application, fantastisk eller hur?.
En lösning som uppdateras automatiskt, en lösning som enkelt kan utökas eller förändras. Allt görs med automatik, snabbt och enkelt!

End to End världen (Affärssystem /ERP)

Den gamla världen End-to-End ”affärssystem & ERP”
.
Verksamhetsperspektiv
ERP, bygger på ett defensivt kostnadsbesparings-perspektiv, effektivisering av de interna processerna. ERPs tidigare processer är en del av Dynamics 365, omarbetade, uppdaterade och nya, de kommer framöver allt mer vara automatiserade.
.
Tekniskt perspektiv
ERP, de flesta av dagens etablerade ERP system bygger på 80-90 tals teknologi, de är byggda för en centralistisk och homogen miljö inom fyra väggar. De bygger på gammal teknologi som inte fungerar i en modern molnbaserad värld.

Ersätter Business Applikation dagens affärssystem ERP

Det får framtiden visa, ERP tanken med att integrera och samla allt i ett system och sedermera integrera mot en mängd tredje-parts system har ERP leverantörerna själva gett upp. Dagens ERP system fungerar helt enkelt inte i den nya värden där allt och alla skall på ett enkelt sätt kommunicera med alla och allt.

Kommer Business Application ersätta dagens ERP system? mitt svar = JA


Fördel med Microsoft Dynamics 365 vs andra moderna system

Dynamics 365 är byggt för att samverka med Microsofts övriga affärsapplikationer. Med Microsofts molnplattform Azure får man tillgång till Microsofts övriga lösningar såsom; Office 365, WorkFlow, PowerApp, 3-parts appar, Power BI, Cortana intelligence, IoT (Internet of Things) , Machine learning, AI (artificial intelligence). Dessa lösningar och Dynamics 365 är förbereda att arbeta tillsammans, och som Microsoft säger ”på ett bekymmersfritt sätt”. En plattform utvecklad för att interagera med allt och alla (inte integrera) Jättestor skillnad.

Man kan även uttrycka det som:

Med Dynamics 365 Business Application går man från en analog värld till en digital.

PS! Dynamics 365 Business Application är inget IT projekt, det är främst ett verksamhets- och förändringsprojekt!
.Microsoft way Dynamics 365 and the old world
 

%d bloggare gillar detta: